Предавање „Согледби за предавството“ во МАНУ

Денеска (10 мај, петок) во 11:00 часот во МАНУ предавање на тема „Согледби за предавството“ ќе одржи д-р Мелани Реин од Кембриџ.

 

Предавањето е засновано врз теоријата на Карл Густав Јунг, а се однесува на архетипските обрасци на предавство и неговите манифестации, како на индивидуално, така и на колективно рамниште.

Предавањето реферира на стариот хебрејски јазик, на некои искуства од Стариот и Новиот Завет, на Светото писмо (Библијата), а упатува и на некои примери од митовите и бајките.

You May Also Like