Последен ден на „Битолино“

Богата програма наменета за деца над 3 годишна возраст ќе го исполни и последниот фестивалски ден (вторник, 7 август, 2012 година) на Интернационалниот театарски фестивал за деца „БИТОЛИНО“:

 

07.08.2012 (вторник/tuesday) , со почеток во 17:30 часот
(мала сала , Н.У. Центар за култура Битола)

ТЕАТАР РАСКАЖУВАЧ , ЗАПАДЕН ЈОРКШИР , АНГЛИЈА
автор: Ханс Кристијан Андерсен
Снежната кралица
режија: Сузана Миси
играат:
Сузана Миси
Џонатан Стоукс
јазик: англиски
претставата е наменета за деца на возраст од 3+

07.08.2012 (вторник/tuesday), со почеток во 19:00 часот
(голема сала , Н.У. Центар за култура Битола)

ДОДОНА ТЕАТАР , ПРИШТИНА , КОСОВО
автор: Хивзи Красничи
Том и Џери
режија: Фаик Гаши
сценографија: Мехмет и Мерита Бехлули
костимографија: Борис Цершов
композитор: Ефраим Кастрати
светло: Скендер Латифи
играат:
Валдет Рама
Фаик Гаши
јазик: албански
претставата е наменета за деца на возраст од 3+

You May Also Like