Портрет на Јордан Плевнеш во Подгорица

На овогодинешното издание на Фестивалот за интернационален алтернативен тетарар ФИАТ во Подгорица, денеска (6-ти септември, сабота) ќе биде претставен портрет на македонскиот писател Јордан Плевнеш, Ректор на Универзитетот за аудиовизуелни уметности.

 

jordan.plevnes

 

Во рамките на портретот на Плевнеш ќе биде промовирано црногорското издание на неговиот роман “Осмото светско чудо”. За романот ќе зборуваат Бранислав Мичуновиќ, Радмила Војводиќ и Бранко Балетиќ, а извадоци ќе претстави црногорскиот актер Бане Поповиќ.
Во рамките на портретот ќе биде изведена монодрамата по текстови на Плевнеш “Револуција или Неволуција”, во изведба на актерот Рубенс Муратовски.

You May Also Like