Поетски портрет на Евгениј Рејн

Поетски портрет на посветен на еминентниот руски поет Евгениј Рејн во Музејот на македонската борба …

muzej na makedonskata borba - muzej na VMRO (1)

Во вторник (26 август), со почеток во 18:30 часот во конференциската сала на Музејот на македонската борба – Скопје ќе се одржи поетски портрет посветен на еминентниот руски поет Евгениј Рејн. На поетската вечер ќе се обрати проф. Чедо Цветановски.

Евгениј Рејн (1935 година) е еден од најзначајните современи руски поети, преведуван на многу јазици во светот и добитник на бројни поетски награди.

You May Also Like