Поетот Славе Ѓорго Димоски на фестивал во Турција

Поетот Славе Ѓорго Димоски од денеска (28 мај)  од 2 јуни ќе учествува на поетски фестивал во Ескисхеир, Турција.

На 29 мај ќе има посебна вечер со поети од Хрватска (Бранко Чегец), БиХ (Адиса Бачиќ) Србија (Радомир Андриќ), Словачка (Петер Сулеј) и Германија (Герхард Фалкнер).

На 1 јуни ќе настапи на симпозиумот на тема Поезијата и јазикот. Димоски ќе има средба и со раководството ма фестивалот. Ќе се разговара за соработка на  фестивалот од Ескисхехир и Струшките вечери на поезијата.

You May Also Like