Повторно топлотна жолта фаза во Македонија

Според најавата на метео-алармот од Управата за хидрометеоролошки работи за утре (5, август недела) се предвидува топлотен бран од прва, односно жолта фаза, кој ќе ja зафати територијата на целата држава.

 

Согласно Акцискиот план, здравствените институции во државата се подготвени за обезбедување здравствена заштита на  евентуалниот зголемен број на пациенти поради влијанието на високите температури.

Истовремено,Министерството за здравство информира дека остануваат да важат општите препораки за заштита на здравјето на населението од високите температури достапни на нивната веб-странa (www.moh.gov), а информации за топлотните бранови континуирано се дистрибуираат на интернет страната www.toplotnibranovi.mk.

You May Also Like