Отворен конкурсот за „Бела ноќ 2013“

Градот Скопје ги информира сите заинтересирани субјекти дека е во тек конкурсот за учество на манифестацијата „Бела нок“, објавен од  ЈУ Младински културен центар, како организатор на оваа манифестација  од областа на културата финасирана од Град Скопје, а којашто треба да се оддржи на 5 октомври 2013 година на повеќе локации во централното градско подрачје, како и во културните установи на Град Скопје.

Конкурсот трае до 15 јуни, а годинава на „Бела ноќ“  ќе бидат опфатени следните области:

•    Визуелни уметности (ликовна уметност, фотографија, инсталција, видео арт, стрип, кибернетичка уметност)
•    Применети уметности (архитектура, визуелен/индустриски/ веб дизајн, мода, дигитални креаци)
•    Музика
•    Филм
•    Јавна уметност и урбани точки

Годинава од Буџетот на Град Скопје, за реализција на „Бела ноќ“ на Младински културен центар му се доделени средства во висина од 3.500.000 денари.

Конкурсот може да се најде на следнава интернет адреса .

You May Also Like