Омаж за Владо и Љубе Цветановски во Кинотека

Вечер (среда, 27 март) во рамките на Неделата на франкофонскиот филм, ќе бидат одржани омажи за Владо и Љубе Цветановски.

Кинотека на Македонија
Кинотека на Македонија

 

Во 20:00 часот е омажот за Владо Цветановски.

Во 20:30 часот е омажот за Љубе Цветановски преку неговиот филм „Мојот татко Изет“.

Претходно, во рамките на Неделата на франкофонскиот филм, во 18:00 часот ќе биде прикажан и филмот „другото е само тишина“ на Нае каранфил од Романија.

You May Also Like