Одржан меѓународниот карате турнир „Солидарност опен“

Во спортската сала Методија Андонов Ченто по четиринаесети пат се одржа меѓународниот карате турнир „Солидарност опен“.

karate_turnir_solidarnost_open2014

Турнирот е во организација на КК Солидарност, под покровителство на општина Гази Баба и градот Скопје.

На турнирот учествуваа околу 400 натпреварувачи од пет земји – Србија, Црна Гора, Албанија, Косово и Македонија, кои се натпреваруваа во неколку категории во кати и борби. Присутните ги поздрави градоначалникит на град Скопје, Коце Трајановски, а турнирот за отворен го прогласи градоначалникот на Гази Баба, Тони Трајковски.

You May Also Like