Одбележан светскиот ден за борба против гладот

По повод Светскиот ден за борба против гладот 16 октомври, општина Гази Баба подели пакети со храна и хигиенски средства на социјално загрозените семејства.

paketi_socijalna_pomos

Пакетите им беа поделени на корисници на постојана и социјална парична помош евидентирани во Одделението за остварување на правата од социјална и детска заштита при Центарот за социјална работа.

Општина Гази Баба согласно Програмата за социјална заштита редовно им помага на социјално ранливите категории за надминување на состојбата во која се наоѓаат.

You May Also Like