Одбележан Денот на европските јазици

Канцеларијата на потпретседателот на Меѓународниот ПЕН – “Поетики“ и „Разноликост“ –Колекција на поезија, фикција и есеј во соработка со македонскиот ПЕН Центар, на 25 септември , во просториите на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“, го одбележаа ДЕНОТ НА ЕВРОПСКИТЕ ЈАЗИЦИ, 26 септември, преку книжевна вечер со бугарскиот писател, сликар и преведувач Роман Кисјов.

den_na_evropskite_jazici

 

За неговата поезија зборуваа акад. Влада Урошевиќ и акад. Катица Ќулавкова; Но, најпрво акад. Катица Ќулавкова се обрати на публиката со пораката за Меѓународниот ден на европските јазици.
Стиховите на поетот (на македонски, англиски и бугарски јазик) ги читаше Милош Б.Андоновски.

You May Also Like