Обележување на Светскиот ден на животната средина во Зоо Скопје

Утре (недела, 2 јуни) во 11 часот, Зоолошката градина и Германскиот јазичен центар организираат приредба во Зоолошката градина, веднаш до Едукативниот центар, со цел обележување на Светскиот ден на животната средина.

Учениците од Германскиот јазичен центар на свој начин пред посетителите на Зoo Скопје ќе дадат придонес за еко-свеста и ќе пренесат дел од еко практиките во земјите од германското јазично подрачје.

Од Зоолошката велат: “Ве покануваме заедно да го обележиме Светскиот ден на животната средина заедно со жителите на Зоолошката градина.”

 

You May Also Like