Ново кино утро повторно во Кинотека

Вториот дел од циклусот насловен 200 години волшебен свет на браќата Грим започнува да се прикажува во Кинотеката на Македонија од оваа сабота (11 мај) и ќе трае секој викенд (во сабота и недела) се до крајот на учебната година.

Најмладите повторно ќе имаат можност да се дружат со ликовите од бајките на граќата Грим кои веќе 200 години ја збогатуваат нивната фантазија.

Проектот е реализиран во соработка со Гете институт, Алфа телевизија и Наше маало продукција.

You May Also Like