(ВИДЕО) Град од соништата во Јужна Кореа

Јужнокореанците очигледно решиле да бидат сериозна конкуренција на Дубаи, Абу Даби и Катар. Погледнете го видеото и се ќе ви биде јасно. Планираната инвестиција е 264 милијарди долари. Изградбата е предвидена до 2030 година. Планираниот град е предвиден околу островот Yongyu-Muui. Проектот едноставно остава без зборови.

You May Also Like