МСУ ги очекува посетителите за „Ноќ на музеите“

Музејот на современата уметност по повод Меѓународниот ден на музеите „Ноќ на музеите“ кој се одбележува утре (сабота, 18 мај), ќе биде отворен до 2 часот наутро (19 мај) за да можат посетителите да ги посетат тековните изложби „Хенри Мур графичарот” и 10-то Биенале на млади уметници со темата „Солидарност, 50 години од катастрофалниот земјотрес во Скопје”.

Ова е исклучителна можност за голем број вљубеници на уметноста покрај уметноста на младите творци, да ја посетат и изложбата на фасцинантниот Хенри Мур, велат од Музејот.

Изложбата за 22 дена ја посетија околу 7.500 посетители од Македонија и околните земји.

 

You May Also Like