Традиционален матурски квадрил

На плоштадот „Македонија“ вчера (17 мај 2013 година) се одржа седмата по ред „Матурска парада 2013“.

Матурантите од Скопје им се придружија на своите врсници од стотина градови од земјава и од Европа кои во исто време, точно напладне, го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на штраусовата опера „Лилјакот“.

 

You May Also Like