Миро Масин изложува во Љубљана

Македонскиот академски сликар Мирослав Масин на 31-ви мај ја отвори самостојната изложба во познатата галерија „Простор“ во Љубљана, Република Словенија. Истата ќе е отворена до 20.06.2013 година.

Изложбата содржи 12 дела (без наслов), изработени во техника молив на хартија. Изложбата е во организација на ЈУ МКЦ – Скопје, а е поддржана од страна Министерството за Култура на Република Македонија.

 

You May Also Like