Активен ден на АКТО

Денеска (сабота, 11 август, 2012 година) е третиот и претпоследен ден на Фестивалот на современи уметности АКТО -Битола. Седмото издание на фестивалот завршува утре, а денешниот ден е исполнет со многу активности:

Oфицијална програма:

– 10.30 – 18.00 –
Менаџирање и одгледување публика – семинар

Вовед и модератори: Сузана Милевска, Филип
Јовановски и Борче Димитровски / Македонија

Учесници: Владан Јеремиќ и Рена Редлe, Марко
Стаменковиќ, Драган Протиќ / Србија / Германија / Белгија
Звонимир Добровиќ, Барбара Бласин / Хрватска
Тадеј Погачар и Урош Леген / Словенија
Алберт Хета / Косово
Христина Иваноска, Ирена Цветковиќ, Билјана
Тануровска- Ќулавковски, Русе Арсов / Македонија

Локација: НУ Завод и Музеј Битола

– 21.00 –
Филмски маратон 2 – Сашо Станојковиќ / Mакедонија
истражувачко- партиципативен проект во три дела

Локација: Офицерски дом

OФФ Програма

– 23.00 –

DJs:

Andreas Saag / live +dj set /  Берлин, Германија
Tomi Bojadzi / dj set
Goran Tech / dj set
K.Petrovsky / dj set

Локација:  Помошно игралиште на ФК Пелистер

You May Also Like