Македонскиот балет гостува во Сараево

Македонскиот Балет на 22 септември (сабота) ќе гостува на третиот „Балет фест“ во Сараево со претставата „Самсон и Далила“ од Камиј Сен Санс.

Во улогата на Далила ќе настапи првенката Александра Мијалкова, а во улогата на Самсон – Васил Чичијашвили од Грузија.

Фестивалот „Балет фест“ почнува на 20-ти и ќе трае до 27-ми месецов.

You May Also Like