Литературно читање со германскиот писател Бенјамин Штајн

Денеска (петок, 05 април) во 20:00 часот во Менада (Стара чаршиjа) ќе се одржи литературно читанье и разговор со германскиот писател Бенjамин Штаjн.

Ова воедно е и  промоциjа на македонското издание на романот “Платно”.

Настанот е поддржан од Друштвото за македонско-германскоприjателство, литературната мрежа ТРАДУКИ, Гете Институтот во Скопjе, а е во организациjа на издавачката кука Блесок и преведувачката Елизабета Линднер.

You May Also Like