Ликовен перформанс во Феникс

Во Културниот центар “Феникс“, в четврток (13 февруари), со почеток во 11:00 часот, ќе се одржи ликовниот перформанс “Познатите сликаат“, на  кој ќе  се слика исклучиво со природни бои.

poznatite_slikaat

Намерата на организаторите – Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација “Македонија Презент“ и Издавачката куќа “Феникс“ е да се направи експеримент при што творците ќе користат:варзиво, вино, чај, кафе, спанаќ, цвекло, лушпи од кромид, жолчка од јајце и други слични материјали.

На природен и здрав еколошки начин со органски продукти ќе се обидат да создадат креативни и иновативни дела повеќе ликовни творци, писатели и други познати личности, а нивните нови ликовни творби ќе бидат дел од постоечката збирка на “Галеријата на познатите“, која брои веќе над седумдесет дела од над педесет познати и значајни автори.

Ликовниот перформанс ќе се одржи во рамките на “Фестивалот на чајот и читањето“, кој се одржува од 4 февруари и ќе трае до 8 март.

You May Also Like