Културно патување во село Цветово

Културниот караван на Турскиот културен центар „Јунус Емре“ од Скопје, утре (четврток, 13 септември, 2012 година) во 17:00 часот ќе пристигне во скопското село Цветово.

Караванот е организиран со цел да се претстават  дел од активностите пред луѓето што не се во можност да го посетат  Турскиот културен центар.

На културниот настан  во Цветово ќе присуствува и амбасадорот на Турција во Македонија, Ѓурол Соќменсуер. Организираното поаѓање е во 15:00 часот од Турскиот културен центар „Јунус Емре“ од Скопје.

You May Also Like