Концерт на „Градски дувачки оркестар“ во чест на 40 години МКЦ

По повод одбележувањето на јубилејот 40 години на Јавната установа –  Младински културен центар, „Градскиот дувачки оркестар“ ќе одржи новогодишен  концерт  во киното „Фросина“ вечерва (среда, 19 декември 2012) со почеток во 19:00 часот.


На програмата ќе  бидат изведени дела на  Милер, Харисон, Макартни, Веласкес, Леј, Моцарт, Андерсон, Манквина, Верди, Штраус, Локатели, Елингтон, Тејлор, Монти…

Диригент:
Хусеин Еминовиќ

Солисти:
Марио Јанковиќ – тромбон
Мартин Иванов – кларинет
Иван Трајковски – саксофон

Влезот е слободен.

You May Also Like