Концерт на „Duo Nuovo“ во Прилеп

Денеска (среда, 20 август) од 20:00 часот во фоајето на Центарот за култура “Марко Цепенков” во Прилеп целовечерен концерт ќе одржат Андрија Дукоска на виолончело и Марија Шамоска Буџаковски на пијано.

koncert_duo_nuovo plakat koncert_duo_nuovo

 

Концертот на „Duo Nuovo“ е во рамките на Прилепското културно лето, а на програмата се:

1. C. Saint – Saens: “The Swan”
2. Johannes Brams – Sonata Op.38 No.1
– Allegro non troppo
– Allegretto quasi Menuetto
3. L. van Beethoven – Sonata Op.69 No.3
– Scherzo – Allegro molto
4. “O sole mio” – аранжман за виолончело и пијано – Lars Christian Lundholm

5. “Moon river” – аранжман за виолончело и пијано – Henry Mancini

6. “Besame mucho” – аранжман за виолончело и пијано – Consuelo Valazquez

7. “Endless Love“ – аранжман за виолончело и пијано – Lionel Richie

8. Alexander Glazunov – ,,Melodie Arabe“

9. Isaac Albeniz – ,,Malaguena,,

You May Also Like