Концерт на турска народна музика

В сабота (29 декември, 2012) во 18:00 часот, во Домот на АРМ ќе биде одржан концерт на турска народна музика.

Организатори на концертот се Турскиот културтен центар „Јунус Емре“ од Скопје и Булент Еџвит Универзитетот од Турција.

Концертот ќе го отвори КУД „Јени Јол“ од Македонија.

You May Also Like