Концерт на Симфонискиот оркестар на ФМУ

На 3-ти декември 2012 година во  Домот на АРМ  во 20:00 часот,  концерт ќе одржи Симфонискиот оркестар на Факултетот за музичка уметност при УКИМ.

Под диригентската палка на Саша Николовски – Ѓумар како солисти ќе настапат реномираните Ана и Игор Дурловски.

На програмата се дела од: Џ.Б.Перголези „Стабат матер“ и  К.Дебиси „Слики“ (прва изведба)

You May Also Like