Концертна понуда на Бит фест

Денеска (17 јули, четврток) во 20:30 часот во Заводот и музеј Битола ќе биде одржан концертот „An die music“ со Никола Зацески – баритон и Маја Божиновска – пијано.

maja_bozinovska_i_nikola_zaceski

на програмата на концертот „An die music“ се следниве автори и дела:

1. A.Scarlatti – Se tu della mia morte.
2. P.Tchaikovsky – Нет, только тот, кто знал.
3. F.Schubert – Du holde Kunst.
4. W.A.Mozart – “Die Zauberflote” – Der Vogelfanger.
5. G.B. Pergolesi – “La Serva padrona” – Aspettare e non venire.
6. G.Verdi – “Un ballo in maschera” – Alla vita che t’arride.
* * *
7. F.Mendelssohn/Liszt – “Auf Flugeln der Gesanges”
Маја Божиновска – пијано
* * *
8. M.Glinka – НЕ ИСКУШАЙ МЕНЯ БЕЗ НУЖДЫ.
9. G.Donizetti – “L’elisir d’amore” – Come Paride vezzoso.
10. P.Tchaikovsky – Ни слова, о друг мой
11. W.A. Mozart – “Die Zauberflote” – Ein Madchen oder Weibchen
12. R.Schumann – Ich Grolle nicht
13. Т. Прокопиев – “Вардаре” Nikola Zaceski

Во 21:00 часот во Пацио концерт ќе одржат Стефанија Милевска&Bluesis.

You May Also Like