Концерт на класична музика во Општина Новаци

Во рамките на програмата на манифестацијата „Културно лето Новаци 2014“ се одржа концерт на класична музика во изведба на „Duo nuovo“во состав Марија Шамоска-Буџаковски (пијано) и Андријана Дукоска (виолончело).

duo_nuovo2

Љубителите на класичната музика имаа можност да уживаат во аранжманите за виолончело и пијано од Лудвиг Ван Бетовен,Јоханес Брамс,Александар Глазунов,Консуело Веласкез и други познати композитори.Публиката со долготрајни аплаузи ја поздрави изведбата и побара од локалната самоуправа концертот на класична музика во престојните културни лета да стане традиција.

You May Also Like