Конференција на тема „Тасавуф на Балканот“

Денеска (7 Февруари 2014, петок) во 18:00 часот во Дом на АРМ – Скопје ќе се одржи конференција на тема „Тасавуф на Балканот“ на која ќе предава Омер Тугрул Инанчер.

tasavvuf

После конференцијата ќе се одржи Концерт на тасавуфска  (суфиска) Музика. Организатор на настанот е Турскиот културен центар „Јунус Емре“, а на конференцијата ќе претседателот на Институтот Јунус Емре, Проф. Др. Хајати Девели.

You May Also Like