Камерен концерт вечерва во Музеј на град Скопје

Во рамки на манифестацијата „Денови на македонската музика“ денес (понеделник, 26.3.2012 година) ќе се одржи камерен концерт со почеток во 20:00 часот во Музејот на град Скопје.


Сојузот на композитори на Македонија  на програмата се дела од Драгослав Ортаков, Михајло Николовски, Стојан Стојков, Љубомир Бранѓолица, Сотир Голабовски, Властисоопштимир Николовски, Тома Прошев и  Томислав Зографски. На концертот ќе настапат Гонца Богоромова, Горан Начевски, Страшо Темков, Марија Вршкова, Надица Ристиќ, Елена Атанасовска-Ивановска, Ристо Ѓоревски, Петруш Петрушевски,  Едита Хаџи-Хамза , Марјан Милошески, Андреј Наунови  и ансамблот “Консонанс “ .

You May Also Like