Изложба „Во заштита на културното наследство” од Историскиот музеј на Царината на Азербејџан

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денес (среда, 15.5.2013  година)  во 12:00 часот во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, ќе се обрати на отворањето на изложбата „Во заштита на културното наследство“ од Историскиот музеј на Царината на Азербејџан.


Изложбата, на која ќе бидат презентирани вредни артефакти од  културното наследство на Азербејџан, досега е претставена во Ватикан,  Женева и во Стразбур.

You May Also Like