Гевгелиската библиотека „Гоце Делчев“ го прославува патронатот

Јавната библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија вечерва (вторник, 4 јануари) од 19:30 часот со културно-уметничка програма во хотелот „Аполонија“ ќе го одбележи својот патронат – 142 години од раѓањето на Гоце Делчев.

012 rab poseta na Gevgelija-biblioteka

Чествувањето ќе го отвори поетот Михаил Ренџов, потоа ќе биде отворена ликовна изложба на гевгелискиот уметник Зафир Хаџи-Митров, а програмата ќе заврши со настапи на градскиот хор „Гортинија“ и ансамблот „Бојмија“.

You May Also Like