Изложба на Јана Манева Чупоска во Струмица

На изложбата ќе бидат преставени 25 нови дела изработени во техника цртеж од циклусот „Портретирани сеќавања“.

portretirani_sekjavanja_jana_maneva_cuposka

Денеска (сабота, 18 октомври) во 19:30 часот во домот на културата Антон Панов во Струмица ќе биде отворена изложба на цртежи „Портретирани сеќвања“ на Јана Манева Чупоска.

Изложбата ќе ја отвори Наде Пешева – историчар на уметност воедно и автор на текстот за каталогот, Горан Тренчовски директор на струмичкиот фимски фестивал Астер Фест. Изложбата е реализирана со подршка на Министерство за Култура на Република Македонија.

You May Also Like