Изложба на Чемерски во Матица ексклузив

Во Матица ексклузив денес (вторник, 23 април) во 19:00 часот ќе биде отворена изложба на академик Глигор Чемерски.

Пред љубителите на уметноста познатиот уметник ќе се претстави со 36 дела – акрил и цртежи.

Изложбата ќе ја отвори академик Георги Старделов.

Со изложбата на Глигор Чемерски мултимедијалниот центар Матица ексклузив ја продолжува востановената практика да ги промовира високите вредности на македонските сликари.

You May Also Like