Германец кој решил да стане Спајдермен (видео)

Еден германски вљубеник во ласерското оружје, направил прв „испукувач на мрежа“, инспириран од стриповите и филмовите за Спајдермен …

spiderman real web shooter

Патрик Прибе, кој повеќепати пробувал да направи реални верзии на оружјето на суперхеројот, направил уред кој се става на зглобот на раката и испукува некој вид течна „мрежа“.

Уредот има три копчиња – за полнење, да ја насочи целта и испукување, а се придвижува само на една литиум-полимерска батерија.

Прибе, кој работи како лабораториски техничар вели дека ваквите уреди ги прави од забава.

– Сакам научна фантастика и некогаш не ми е доволно да ги гледам ваквите уреди само на екран, вели тој.

Прибе, меѓутоа, вели дека не планира прави пари со својот изум.

You May Also Like