Изложба на студентите по графика при ФЛУ во Чифте амам

Факултетот за ликовна уметност, при УКИМ, во соработка со Националната галерија на Македонија, денес (вторник, 20 март 2012 година) во Чифте амам, со почеток  во 12:30 часот, ќе ја отвори изложбата „Драгутин Аврамовски – Гуте“ на студентите од Катедрата по графика.

Чифте амам
Чифте амам

На изложбата се поставени 38 графики, изработени од страна на студентите. Изложбата ќе трае од 20-30 март 2012 година, а поддржана од фондација „Драгутин Аврамовски-Гуте“ и Министертвото за култура на Република Македонија.

You May Also Like