Изложба на рељефи и форми од Бејтула Заими во КИЦ

Утре (вторник, 21 октомври) во КИЦ ќе биде отворена изложба на Бејтула Заими.

 

izlozba_bejtila_zaimi_kic

Изложбата на рељњфи и форми на Заими ќе биде отворена во 20:00 часот во Изложбениот салон Империјал I во КИЦ.

Бејтула Заими

Роден е 1978 год. во Гостивар.
2001 – Дипломирал на Државниот Универзитет во Тетово, Факултет за ликовна уметностi, отсек скулптура, во класата на проф. Џелил Руфати.
2005 – Завршил постдипломски студии во класот на проф. Агим Руди на истиот Факултет.
2002 – 2004 – работел како асистент по предметот скулптура на Државниот Универзитет во Тетово.
Член на ЗЛУМ – DRUDACUM.
Има добиено повеќе награди во земјава и странство.
Самостојни изложби;
2005 – галериjа АСНОМ, Гостувар.
2009 – НУ Национална галериjа , МАЛА СТАНИЦА, Скопје.
2009 – галериjа СУДОСТ, Берлин, Германија.
Групни изложи;
Учествувал во над 40 групни изложби во земјава и странство.
Изложбата ќе биде отворена до 31 октомври 2014 год.

You May Also Like