Изложба на дела од Ресенската керамичка колонија во Прилеп

В петок (28 март) во 19:00 часот во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе биде отворена изложба на дела од Ресенската керамичка колонија.

resenska_keramicka_kolonija_pokana

Делата на Ресенската керамичка колонија се суштина на изложбената активност на оваа институција и тие имаат пропатувано низ поголемите градови во Македонија. Редовно биле излагани на Меѓународното триенале на ќерамика во Белград и Суботица, во Државната галерија на Пловдив во Бугарија, како и на Деновите на македонската култура во Истамбул во Република Турција.

You May Also Like