Изложба на групата „МОМИ“ во галеријата „Ко-Ра“

Изложбата на групата “МОМИ” ќе се отвори  вечер (четврток, 28 февруари 2013) во 20:00 часот, во големиот салон на Галерија “КО-РА” во Домот на културата „Кочо Рацин“, во Скопје.

Со дела во повеќе ликовни техники и просторна интервенција- ликовна инсталација ќе се претстават уметниците од помладата генерација академски сликари, активно присутни на современата ликовна сцена во земјата и надвор:
Христина Зафировска, Ана Ивановска, Кристина Хаџиева, Зорица Зафировска, Маја Кировска, Марија Сотировска, Татјана Ристовска.

You May Also Like