Изложба „Еден поглед на Унгарија“ во МАНУ

Денеска (четврток, 10 април) во 19:00 часот во МАНУ ќе биде отворена изложбата „Еден поглед на Унгарија“.

MANU - Makedonska akademija na nauki i umetnosti

На изложбата ќе бидат претставени „Скулптурите на Јашак“, „Муралите на Аба-Новак“ и Портретите на Лист – Барток – Кодали.

Организатори се МАНУ, Амбасадата на Унгарија во Македонија и Унгарската академија на уметностите.

You May Also Like