Затворање на Скопско лето со барокна музика

Денеска (31 јули, четврток) во 21:00 часот во Сули ан, Оркестарот на Музичка младна на Македонија ќе одржи концерт на барокна музика.

skopsko Leto 2014 poster

Оркестарот на МММ ќе настапи под диригентската палка на Емилио Перцан, а концертот ќе го означи крајот на Скопско лето 2014.
Алтернативен простор во случај на навереме е Музејот на македонската борба.

 Програма:
A.VIVALDI : L´Olimpiade
– presto
A.VIVALDI : Concerto for 2 Violins in a op.3 br.8
– allegro
– largheto e spirituoso
– allegro
E. F. DAL´ABACO : Concerto op.5 br.6
– allegro
– cantabile
– allegro
– allegro

пауза

F.DURANTE : Concerto br. 1 f-moll f
– poco andante
– andante
– amoroso
– allegro
A.VIVALDI : Concerto for 4 Violins op.3. br.4 in b
– allegro
– largo
– largheto
– allegro
A.CORELLI : Concerto grosso in D
– adagio,allegro
– adagio
– vivace
– allegro

You May Also Like