Започнува вториот „ДримON“

Фестивалот за процесирање култура ДРИМON започнува денеска (23 јули, среда) и ќе се одржува до 27 јули на Летната сцена при Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга. Оранизатор на фестивалот е здржението ИНКА.

drimON-programa_2014

Официјалното отворање на ДримON 2014 е во 17:00 часот, а потоа на програмата се следниве настани:

18:00 Работилница: „MOnuMENTI and beyond… Stories and Silkprint“ Marko Krojac (GЕR)
20:00 Предавање: „18%“ Небојша Илијевски
21:30 Изложба: „Предел во транзиција: триптих“ Игор Тошевски
22:30 Филм: Noviembre
00:00 Музика: Јане Алтипармаков Dj set

You May Also Like