Завршува Саемот на книгата

Денеска (понеделник, 15 април 2013 година) е последен ден од 25-то јубилејно издание на Саемот на книгата 2013.

На 70 штандови и на површина од 3.000 квадратни метри до 15 април беа претставени дела од домашни и странски автори, современи и класични литературни дела, стручна научна и белетристичка литература, енциклопедии и дела од областа на културата и уметноста…

Акцијата Подари книга, подари богатство” која веќе трета година се одржува во рамките на Саемот на книгата, финансиски беше поддржана од Министерството за култура.

You May Also Like