Заврши Македонскиот филмски фестивал во Торонто

Со филмот „Жената што ги избриша солзите“ беше спуштена завесата на 7-от Македонски филмски фестивал во Торонто.

Филмовите се прикажуваа во киното Карлтон, а посетителите имаа можност да погледнат остварувања од неколку генерации филмски режисери, од Бранко Гапо до Сашо Попоски. Ова е единствена смотра на македонски филмови на северноамериканскиот континент.

You May Also Like