Документарец за „Студио Милтон Манаки“ во Битола

Денеска (14 јули, понеделник) во 20:00 часот, во малата сала на Центарот за култура во Битола, ќе се прикаже документарецот “Мој живот… мој филм”, на киноклубот “Студио Милтон Манаки”.

film_shoot

Во филмот е претставена работата на членовите на киноклубот по повод 50 години од постоењето.

Во 21 часот, во Магаза, е проекцијата на хрватскиот филм “Соња и бикот”, во режија на Влатка Воркапиц. Во 21 часот, во Домот на АРМ, е репризата на мјузиклот “Опера хаус”.

You May Also Like