Концерт на австрискиот бенд „Кјуки“ на Скопско лето

Денеска (14 јули, понеделник) во 20:30 часот во Даут пашиниот амам ќе настапи ансамблот “Кјуки” од Австрија, во кој членуваат музичари од Словенија, Кина, Австрија и Иван Тренев на хармоника од Македонија.

Даут пашин амам
Даут пашин амам

Во Даут пашиниот амам ќе настапи ансамблот “Кјуки” од Австрија. На програма се дела од светски автори, како и од Христина Таковска од Македонија. Концертот е дел од Скопско лето. Во Кинотеката, од 21 часот, се прикажува анимираниот филм “Ледено доба”, кој беше номиниран за четири оскари.

You May Also Like