Денеска почнуваат „Охридските староградски средби“

Денеска (петок, 26 септември 2014 година) во 20:00 часот во Големата сала на Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид започнува Фестивалот „Охридски староградски средби“.

ohridski_starogradski_sredbi

 

Пред свеченотоотворање, во 19.00 часот е закажано дефиле на ансамблите низ старата чаршија и настап на две локации: Градски плоштад и Стар чинар

20.00 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ
Настап на учесници:
*Градско мандолинско друштво „Свети Никола“- Свети Николе
*Здружение на пензионери Охрид и Дебрца
*Дом на култура ,,Иван Мазов – Климе”- Кавадарци
*Здружение на пензионери на општина Штип и Карбинци
*Октет – Прилеп, НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп
*Група „Орнаменти“ – Штип
*Здружение на пензионери ,,Куманово” – Куманово
*КУД ,,Пере Тошев” – Прилеп
*Група ,,Сарај” – Охрид
*Центар за култура – Неготино
*Здружение ,,Распеани Велешани”-Велес
* Хорот при НУ Центар за култура ,,Григор Прличев”-Охрид

Организирањето на манифестацијата е овозможено со материјална помош на Министерството за култура на Р. Македонија. Влезот во Охридскиотцентар за културата е слободен.

You May Also Like