Прличеви беседи 2012 во Охрид

Утре (недела, 5 февруари 2012 година) во НУ Центар за култура „Григор Прличев“ – Охрид со почеток во 13: 00 часот, во Изложбениот салон ќе се одржат Прличевите беседи 2012.

Ова е програмата која следува:

НЕДЕЛА 5 февруари

12:45 ИЗЛОЖБА на ликовни дела од Колекцијата на НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид

13:00 СВЕЧЕНОСТ ПОСВЕТЕНА НА ЛАУРЕАТОТ

Кратка двд проекција според наградената
поема “АКО” од Трајче Кацаров

-“1762 лето” – изведба на хорот при НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид

– Говор на Директорот на НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид, М-р Драгана Боцеска

– ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА ПОЕМАТА “АКО” од Трајче Кацаров носител на наградата ГРИГОР ПРЛИЧЕВ 2011 БЕСЕДА: Ристо Јачев

– Артистичка изведба на поемата “АКО” Страшо Милошевски

– Врачување на Повелбата и Наградата за најдобра поема “Григор Прличев” за 2011 година.

– Свечено обраќање на лауреатот Трајче Кацаров

– Објавување Конкурс за најдобра поема “Григор Прличев” за 2012 година

-Сплет од охридски староградски песни во изведба на Ансамбл”Биљана” – Охрид

Организирањето на манифестацијата е овозможено со материјална помош на Министерството за култура на Република Македонија.

You May Also Like