Дебата „Поттикнување на активно граѓанство“

Дебата на тема „Поттикнување на активно граѓанство“ ќе се одржи утре (28 мај, среда) во 12:00 часот вo просториите на Институтот за општествени и хуманистички науки- Скопје.

microphone

Дебатата ќе отвори дискусија како да се поттикне учеството на граѓаните во политичките процеси со напуштање на ставот и стравот дека не можат ништо да променат или дека ќе бидат партиски етикетирани.

На дебатата говорници ќе бидат: Катерина Колозова, Драган Антоновски, Петрит Сарачини и Бесим Небиу.

You May Also Like