Дебата за нацрт-законот за поттикнување на домашното музичко творештво

Денеска (вторник, 16.4.2013 година) во 11:00 часот во „Музејот на македонската борба…“ ќе се одржи дебата за нацрт-законот за поттикнување на домашното творештво во забавната и народната музика. Нацрт-законот ќе претставен од страна на министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска.

На дебатата поканети се текстописци, аранжери, продуценти, како и истакати уметници и изведувачи.

You May Also Like